Gıda Güvenliği ve Hijyen
Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitim Detayları şu şekildedir;
- Hijyen Kurallarına uygun üretim ve kişisel hijyen konularında düzenli eğitim alınması
- Risk Etkenlerinin Tanınması
- Gıdalarda bozulma ve zehirlenmelerin olumsuz etkileri
- Olumsuzluklarda personelin etkisi ve önlemleri
- Olumsuzluklarda alet ve ekipmanın
etkisi ve önlemleri - Tesis yönünden uygunsuzlukların bilinmesi ve giderilmesi
- Gıda Güvenliği gereklerinin önemli basamaklarının tamamlanması
- Hijyen kurallarına uygun iş yeri temizliği ve dezenfeksiyon sağlanması
- HACCP ISO 9001-22000 temel gereklerinin sağlanması
- Yasal mevzuat gereği resmi denetime karşı hazırlık yapılması
- Çalışan personelin, çalışma konusu ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirilmesi